dilluns, 5 de juny del 2017

"La Masovera se'n va al mercat"

Els Atrapalletres hem començat la sessió explicant-nos què havíem fet i què ens havia passat aquests darrers dies. Ara feia dues setmanes que no ens veiem! 


La Càssia ha explicat que havia anat a la platja amb la mare, la Juno i el pare i que s’ho havia passat molt bé. L’Ethan ens ha explicat que va caure de la bicicleta i es va fer mal; ens ha ensenyat la rascada i els blaus que es va fer. Avui en Benjamí ha fet broma i ens ha dit que no havia fet res durant aquestes dues setmanes, i hem rigut plegats imaginant-los-el assegut sense fer durant dues setmanes. En Pau ens ha explicat que s’havia tallat el cabell ja que el duia massa llarg i ens ha semblat que li quedava molt bé. També ens ha dit que ha agafat un avió i un cotxe per anar a Vilanova a veure la iaia, a qui li agrada molt veure. L’Àfrica avui estava tan contenta com sempre i li hem preguntat si havia passat uns dies amb la família i ens ha dit que sí. 

La Mila estava entusiasmada per ensenyar-nos la seva samarreta de lloros i sabia imitar el so que fan a la perfecció. Hem parlat del plomatge i de les ales i hem descobert dos nous colors, el turquesa i el verd aigua. La Lena ja coneixia el turquesa i volia saber com es deia en català, després ens ha explicat que just abans de l’Escola Catalana s’ha fet mal. Ens ha explicat que havia anat al metge de la vista i que aquest li havia dit que no li calien ulleres encara i que no calia que vingué a revisió fins d’aquí a cinc anys. També li ha ensenyat uns trucs per enfocar bé amb els ulls. Ens ha explicat que per mirar-li la vista li ha fet llegir un cartell amb lletres que s’anaven fent petites, era una taula optomètrica.

Ens hem animat a buscar una taula optomètrica a internet i hem fet veure que érem pacients que anàvem a l’oculista a mirar-nos la vista. Hem descobert que tots veiem força bé i que sabem fer el so de moltes lletres; només ens cal repassar-ne els noms, en especial els d’algunes consonants.


A continuació hem descobert la cançó de “La Masovera se’n va al mercat”, hem parlat del personatge i ens hem engrescat cantant i ballant la seva cançó. Hem vist els dies de la setmana i els productes que compra la Masovera. Al principi la cançó semblava difícil de cantar ja que deia moltes coses i el ritme era molt ràpid. Poc a poc hem aconseguit començar a seguir-la tot ajudant-nos amb el vídeo i fent gests. Ens hem coordinat  molt bé ballant i ens ho hem passat d’allò més bé! 


 







Després d’un petit descans hem vist que el Follet valent ens havia portat alguna cosa dins el barret...un bon grapat de paraules i imatges! Resulta que ens havia dut un munt de verdures que podem comprar al mercat, els seus noms i fotografies d’aquestes. Les hem anat descobrint poc a poc i hem anat enllaçant cada producte amb el seu nom escrit (carbassó, enciam, escarola, col, espàrrecs, ceba, all, espinacs...).


Hem après que el tomàquet, tot i que molta gent l’identifica com una verdura, és una fruita. Algunes verdures i hortalisses ja les coneixiem, algunes sabíem dir-les en català, d’altres en anglès i també n’hem descobert de noves. Ho hem fet molt bé i sabut treballar com un bon equip: compartint, respectant torns i ajudant-nos entre nosaltres. Ben fet Atrapalletres!
 
 

Hem dit que el pròxim dia farem un joc molt divertit a l’ordinador per repassar els noms de les verdures. De camí cap a la sortida hem cantat la cançó i aquesta vegada hem sigut capaços de cantar la tornada i recordar el cinc productes que compra la Masovera al mercat.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada