dissabte, 20 de maig del 2017

El Sistema Solar i els seus cossos


Els Atrapallertes avui ens hem endinsat en el misteriós i meravellós univers. Hem començat amb el cercle dels xerraires compartit què sabíem sobre l’univers i els seus cossos. L’Adrià ha sigut el primer en parlar i ens ha anomenat el Sol. Ha dit que era “L’estrella més gran de totes”. Tot seguit la Càssia ha dit “Earth” i hem dit que en català es deia Terra. L’Ethan ens ha explicat que tenia un llibre sobre l’espai i ens ha dit el nom d’uns quants planetes en anglès “Venus, Uranus and Neptune”. Hem dit que en català es deien Venus, Urà i Neptú.

Ens hem animat molt amb el tema i hem volgut anotar un bon grapat de paraules boniques a la llibreta: Terra, planetes, Lluna, Sol, cel, nit i univers. Hem escrit amb cura les paraules i les hem il·lustrat amb dibuixos colorits i que semblaven fets pe autèntics artistes!
 



 



A continuació hem parlat sobre el Sistema Solar i dels seus planetes; hem comptat els planetes, llegit els seus noms i descobert les seves característiques principals. La Mila ràpidament ha identificat que el Sol tenia un paper important i l’Àfrica ha dit la lluna, que ens acompanya de nit. En Benjamí ha mencionat un planeta que no havíem dit encara, Júpiter. Hem llegit el conte del Sistema Solar, lectura en la què tots hem tingut un paper actiu, dient el vocabulari, provant de predir què anava a passar i col·locant els planetes en les seves òrbites.

Després de fer un breu descans, hem començat...el nostre propi mòbil del Sistema Solar! Primer hem explicat què era un mòbil (a part d’un aparell electrònic, és clar) i els passos que seguiríem:




1r: Escriure el nom dels vuit planetes i del Sol a les etiquetes (que aniran enganxades
      sobre els planetes).
2n: Pintar de colors els planetes.

3r: Retallar tots els cossos.

4t: Lligar cordill a cada un dels cossos per penjar-los a la peça de subjecció del mòbil.  








 
 


 

Els Atrapalletres ens hem esforçat moltíssim i hem aconseguit escriure el nom dels vuit planetes i de l’estrella principal del Sistema Solar. Hem descobert que algunes E sonen com A,  que hi ha R que sonen més fort que altres, que a vegades es dupliquen i que a final de paraula a vegades no es pronuncien. La Lena, la Càssia i la Mila han fet un bon equip, ajudant-se les unes a les altres.  Tant el Pau com l’Adrià han posat moltíssim interès en escriure tots els noms i en escriure’ls bé. Hem fet molt bona feina tots, felicitats Atrapalletres! Després hem començat a pintar els planetes i ens hem endut tot el material necessari a casa per acabar-lo (planetes i peça de subjecció per pintar i retallar, i cordill per penjar els planetes). 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada