dimecres, 17 de maig del 2017

La T i la D


 














  

Aquest dissabte els Atrapalletres teníem moltes coses que explicar-nos, és clar, si no fos així, no seriem nosaltres!
En el cercle dels xerraires d’avui, en Pol ens ha volgut ensenyar el seu avió d’Air Bussels i ens ha explicat tot el que sabia sobre aviació i en especial, sobre els aterratges d’emergència; tot un expert! La Càssia ha portat un bon grapat de petites figuretes d’insectes i un set d’adhesius. Ens ha dit els noms de tots en català sense vacil·lar ni un instant! La Mila ens ha ensenyat un dibuix de primavera a la seva llibreta el qual ens ha donat peu a parlar sobre la primavera. També ha portat un poni que ens ha descrit. 

 

La Lena ha volgut compartir el seu àlbum de cromos Lego i ens ha explicat com fer la col·lecció i com col·locar-los a l’àlbum. En Benjamí també ha dut un àlbum, però de cromos de Pokémon. Ens ha ensenyat com jugar i ha parlat sobre les evolucions dels personatges i sobre quins eren els seus preferits.


Tot seguit em fet una ràpida roda de paraules i cadascú hem dit un paraula per cada una de les cinc vocals. Els picarols del barret del Follet no paràven de sonar, semblava dur alguna cosa a dins...i sí! Eren dues lletres consonants noves, la T i la D!  
Hem dit paraules que duguessin la T a principi de paraula, després a final de paraula i per últim a meitat de paraula. A continuació em treballat la T per mitjà d’un Jclick en què em treballat la T de diferents maneres: buscar les T amagades, descobrir paraules escrites amb la lletra, relacionar paraula i imatge, escollir la paraula correcta, sopa de lletres...Hem jugat amb la lletra mentre identificàvem, escoltàvem i produíem en català. 

 


Després hem treballat la D, començant també dient paraules comencessin, continguessin o acabéssim amb la lletra. La lletra D la hem vist a través d’un altre Jclick que ens proposava un dictat de paraules. Escoltàvem paraules que comencessin amb la lletra i les havíem d’escriure. Hem hagut de posar en practica la nostra escolta activa i afinar la oïda per poder escriure les paraules correctament. ha sigut un repte!   
  
Ens hem engrescat molt jugant amb ambdues lletres!
 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada